• UUTTA! Nyt maksutapana myös Klarna! Valitse ilmainen toimitus noutopisteeseen yli 80 € ostoksiin
  • UUTTA! Nyt maksutapana myös Klarna! Valitse ilmainen toimitus noutopisteeseen yli 80 € ostoksiin

Hapanhuuhde

Hapanhuuhde sopii palashampoon pariksi hiuksille perinteisen hoitoaineen sijaan. Hapanhuuhde on hyvä ja kevyt vaihtoehto tavallisille hoitoaineille tai hiusöljyille, etenkin jos koet niiden latistavan tai tekevän hiuksista raskaat. Hapanhuuhteella saat hiuksiin kiiltoa ja käsiteltävyyttä samalla, kun hiuspohjan pH tasapainottuu.

Hapanhuuhde poistaa hiuksista mahdolliset saippuajäämät, neutraloi päänahan ja sulkee hiussuomun pidentäen näin pesuväliä. Hapanhuuhde ehkäisee myös hiusten sähköisyyttä ja tekee niistä helposti kammattavat.

Hapanhuuhteeseen soveltuu parhaiten omenaviinietikka ja omenasiiderietikka, hätätapauksessa myös väkiviinaetikka käy. Omenaviinietikalla on myös tulehduksia ja sieniä tappava vaikutus ja se auttaa ehkäisemään bakteerien ja sienien kasvua päänahassa. Omenaviinietikka on tehokas apu myös hilseilevän, kuivan ja nopeasti rasvoittuvan päänahan hoitoon. Huom! Erikoisetikat (balsamico jne.) eivät sovellu tähän tarkoitukseen.

Ohje:

2-3 dl vettä

2 rkl omenaviinietikkaa/omenasiiderietikkaa (parhaimman tuloksen saat luomulaatuisella ja pastöroimattomalla etikalla).

Jos haluat, niin voit lisätä sekaan muutaman tipan eteeristä öljyä. Etikan tuoksu tuntuu kosteissa hiuksissa, mutta hiusten kuivuttua etikan tuoksu häviää.

Sekoita vesi ja etikka keskenään ja levitä hiuksiin ja päänahkaan. Lyhyille hiuksille riittää pienempikin määrä. Pitkiin hiuksiin kannattaa huuhde kaataa pää alaspäin ja antaa nesteen valua kuppiin, jolloin voit toistaa käsittelyn. Anna huuhteen vaikuttaa hetki päänahassa ja hiuksissa. Huuhtele lopuksi hiukset haalealla vedellä. Voit säädellä hieman hapanhuuhteen sekoitussuhdetta omille hiuksille sopivaksi.