• UUTTA! Nyt maksutapana myös Klarna! Valitse ilmainen toimitus noutopisteeseen yli 80 € ostoksiin
  • UUTTA! Nyt maksutapana myös Klarna! Valitse ilmainen toimitus noutopisteeseen yli 80 € ostoksiin

Palashampoon käyttöohje

Palamuotoinen shampoo on loistava vaihtoehto nestemäiselle shampoolle, koska se säästää luontoa ja usein myös kukkaroa. Yksi palashampoo vastaa n. 3-4 kpl 250 ml shampoopulloa. Aikamoinen muovisaastekasa tulee vältettyä vuodessa.

Onko palashampoo sinulle uusi tuttavuus?

Anna hiuksillesi ja päänahallesi aikaa tottua hiussaippuan käyttöön. Ensimmäiset pesut puhdistavat hiuksista ja päänahasta mahdolliset synteettiset pesuainejäämät, silikonit ja muut ei-toivotut aineet. Hiuksesi saattavat tästä syystä tuntua tahmaisilta ja lattanoilta ensimmäisten pesujen jälkeen. Älä lannistu.

Seuraavassa välivaiheessa pääset kokemaan hiuksissasi narskuvan puhtauden tunteen ja sitten hiustesi tottuessa uuteen saippuaan jo siirrytkin luontaisesti piteneviin pesuväleihin, mistä päänahka ja hiukset sinua kiittävät.

Palashampoon käyttö on yksinkertaista ja helppoa:

Kastele hiuksesi huolellisesti lämpimällä vedellä (vaahtoa syntyy paremmin lämpöisessä vedessä) ja kastele hiukan palaa. Hiero palalla hiuksia niin kauan että vaahtoa on runsaasti joka puolella hiuksia.

Vaahdota huolella myös niskahiukset, etenkin, jos hiuksesi ovat pitkät. Lisää tarvittaessa kesken vaahdotuksen hiukan lämmintä vettä hiuksiin, jos vaahdotus ei tunnu lähtevän käyntiin. Voit myös huuhtaista hiukset nopeasti ja vaahdottaa uudelleen tarvittaessa.

Kun vaahtoa on runsaasti hiuksissa, hiero hiuspohja sormin puhtaaksi. Tämän jälkeen huuhtele hiukset lämpimällä vedellä huolellisesti.

Pyyhekuivaa ja lisää hoitotuote tarvittaessa.

Palashampoon pariksi sopii hapanhuuhde perinteisen hoitoaineen sijaan. Hapanhuuhteella saat hiuksiin kiiltoa ja käsiteltävyyttä samalla, kun hiuspohjan pH tasapainottuu.

Aloitustahmaisuus on mahdollista

Kun aloittaa palashampoon käytön, riippuen hiuslaadusta, käsittelyistä ym. tekijöistä, saattaa tahmaisuutta tulla paljonkin. Toisilla tuote toimii heti hyvin, toisilla taas aloitus voi viedä todella useita pesukertoja.

Käsitellyt hiukset ovat huokoisemmat ja niihin jää helposti jäämiä. Saippuapohjaisesta shampoopalasta saattaa jäädä saippuajäänteitä kiinni näihin huokoisiin kohtiin hiuksissa ja ne tuntuvat tahmealta.

Vinkkejä tahmaisuuden taltuttamiseen:

Vaahdota hiukset erittäin huolellisesti, niska ja erityisesti latvat. Vaahdotuksessa auttaa, kun teet ensin kevyen vaahdotuksen, huuhtaiset hiukset nopeasti ja vaahdotat uudelleen. Lämpimällä vedellä tuote vaahtoaa paremmin kuin kylmällä.

Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä

Pyyhekuivaa kevyesti

Tee hapanhuuhtelu hieman ohjetta vahvempana seoksena, se auttaa tahmaisuuteen nopeammin.

Voit myös kokeilla ruokasoodalla huuhtelua ennen pesua:

1 ruokalusikka ruokasoodaa ja 250 ml vettä. Sekoita, levitä hiuksiin ja huuhtele pois. Sen jälkeen pesu normaalisti.

Pesuiloja ja ihania hiuksia!